انواع رست قهوه


رست روشن : این اولین مرحله است که دانه های خام و سبز رنگ قهوه به رنگ قهوه ای ملایم و خاکی در می آیند . در این نقطه دانه های قهوه عطری معمولی خواهند داشت. در این مرحله اتفاقی بنام ترک اول ( ترق اول ) می افتد که دانه های قهوه بر اثر حرارت منبسط شده و صدای شکستن و ترق مانندی تولید می کنند. مشخصه ی طعمی در این مرحله اسیدیته بالا و تلخی کم قهوه است

.رست متوسط : این مرحله از رست قهوه از انتهای ترک اول قهوه ( ترق اول ) تا قبل از شروع مرحله ی ترک دوم قهوه ( ترق دوم ) در پروسه رست را شامل می شود. بطور کلی توازن خوبی در میزان اسیدیته و تلخی قهوه خواهیم داشت

رست متوسط - تیره : این درجه از رست در کشور ژاپن بسیار محبوب است و دلیل آن به دهه های پیش  برمیگردد، قهوه هایی که به ژاپن وارد می شدند از کیفیت بالایی برخوردار نبودند، در نتیجه بدست آوردن عطر و طعم خوب قهوه در محدوده رست روشن و متوسط بسیار با مشکل مواجه می شد و طعم و عطر قهوه بد و خراب می شد . در نتیجه تفت دهندگان قهوه مجبور بودند قهوه هایشان را با درجه تیره تر تفت دهند

رست تیره : دانه هایی که در مرحله تفت دادن، از مرحله میانی ترک دوم گذشته و بیشتر گرما می بینند. این جاییست که روغن موجود در قهوه بیرون می آید, سطح دانه های قهوه را می پوشاند و آنها را براق می کند. دانه های قهوه در این محدوده ی رست تلخی بیشتر و میزان اسیدیته بسیار کمی دارند